Houtkachel aansteken
Hoe u uw houtkachel op de juiste manier aansteekt
De kachel verantwoordelijk maken voor een deel van uw stookkosten is zowel vanuit milieu- als financieel oogpunt verstandig. Als u op de juiste manier aansteekt, is het een goedkope verwarmingsmethode en vriendelijk voor het milieu. Maar er zijn er velen die niet weten hoe ze het vuur goed moeten aansteken. Bekijk onze film en ontvang een snelle update over hoe u het vuur in uw Contura-kachel kunt aansteken.
6 tips voor het aansteken van uw houtkachel
- Vervang uw oude kachel door een nieuwe als deze meer dan tien jaar oud is. Moderne kachels zijn tot 90% schoner en 40% zuiniger dan hun voorgangers.
- Gebruik altijd droog hout.
- Laat de deur na het aansteken minimaal 10 minuten op een kier staan.
- Zorg ervoor dat het vuur altijd voldoende zuurstof heeft.
- Verbrand niet meer dan de fabrikant aanbeveelt, normaal gesproken maximaal 2 – 3 kg houtblokken/uur.
- Laat het hout voor het stoken altijd minimaal een dag binnen liggen. “Diepgevroren” hout (– 20 graden) betekent dat de warmteterugwinning zeer slecht zal zijn.